21 Haziran 2011 Salı

Patatesli Omlet

Patatesli omleti annem bir tavuk yanindada kahvaltidada yapardi.Sadece yemek yaninda olunca icine yumurta koymaz sarimsak koyar ve kavurur, kahvaltida ise yumurtali olarak sunardi.Bizde her seferinde ayni istahla yemekten zevk alirdik.Bende pazar gunu kendi ailem icin kahvaltida yapmayi tercih ettim.Tarifimiz cok kolay ve lezzetli sizinde begenmeniz umidiyle malzemelere geciyorum.

MALZEMELER(4 kisilik)
2-3 adet orta boy patates soyulmus ve kare kare dogranmis,
1 adet sogan yemeklik dogranmis,
siviyag(istege gore tereyagida olabilir),
bir cay bardagi su,
1 cay kasigi reyhan,
tuz,
karabiber,
5-6 adet yumurta,
1 cay bardagi kasar peyniri,
uzeri icin arzuya gore salam,sucuk,sosis,pastirma,zeytin olabilir,
2 yemek kasigi dogranmis maydanoz buda istege baglidir,
bir kac tane ceri domates,

YAPILISI
Yagi aldigimiz bir tavada oncelikle sogani hafif pembelesene kadar kavuruyoruz.Sonra kup kup dogranmis patateslerini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Iyice kavurdugumuz patateslere baharatlarini ve suyunu ekleyip az yumusayana kadar pisiriyoruz.Baska bir yerde cirptigimiz yumurtalarimizi patateslerin heryerini kapliyacak sekilde dokuyoruz.Uzerine istege gore salam,sucuk,sosis,pastirma,zeytin yada domateslerini yerlestiriyoruz.Son olarakda kasarini dokup kisik ateste iyice pisene kadar bekliyoruz.Servis yapmadan once maydanoz serpistirebilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder