21 Haziran 2011 Salı

Elmali Kurabiye

 Kurabiyeleri severim yanliz hiyir hiyir olup agizda dagilirsa.Bu tarifte o sekilde oluyor.Sevgili Hatice'nin sitesinden yani portakal agacindan alip bir kac kendimce eklemeyle muhtesem kurabiyeler elde ettim.Insaallah sizde yapip tadina baktiginizda ayni dusunceye sahip olursunuz.Tarife gecmeden once hamuruyla alakali bir kac sey demek istiyorum.Iyice yogurdum sandiginiz hamur elinizde sekil verirken catlak catlak olabiliyor ve toplamasi zor oluyor yanliz pisince gercekten hicde oyle olmadigini anliyorsunuz.Birde hamura un koyarken ne kadar koyarsam aliyor diye dusunmeyin kulak memesi yumusakliginda olmasi yeterli yoksa hamurunuz hic toplanmaz.Simdi tarifimize gecelim.

MALZEMELER(18-19 adet kurabiye icin)
yarim paket tereyagi yada margarin(oda sicakliginda),
4-5 yemek kasigi seker,
yarim cay bardagi siviyag,
yarim cay bardagi yogurt,
1 cay bardagi badem tozu(bu benim tercihim)
1 limon kabugu rendesi,
yarim paket vanilya,
2 yemek kasigi hindistan cevizi,
aldigi kadar un.

IC HARCI ICIN
2 adet elma(soyulmus rendelenmis),
3 yemek kasigi seker,
1 tatli kasigi tarcin,
1 tatli kasigi hindistan cevizi,
bir cay bardagi ceviz yada findik arzuya gore.

SUSLEMEK ICIN
pudra sekeri.
YAPILISI
Oncelikle bir tencerede rendelenmis elmayi ve sekeri alip pisirin.Cok kise surede pisiyor zaten.Pisen elmalara tarcinini,hindistan cevizini ve normal cevizini ekleyip sogumaya birakin.Hamuru icin ise oda sicakligindaki tereyagini,yogurdunu siviyagini ve sekerini alip iyice karistirin.Sonra uzerine kalan diger tum malzemeleride ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin.Hamurdan istediginiz buyuklukte alip icine soguttugunuz harctan koyun ve kapatin.Kurabiyelerinizi bir tepsiye aralikli olarak dizin ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin.Pisen kurabiyeleriniz elmali oldugu icin piserkende evi harika bir koku sariyor:).Pisirip soguttugunuz kurabiyelerinizi pudra sekerine batirip servis edin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder