21 Haziran 2011 Salı

Labne Peynirli Pasta

Gecen cuma arkadaslarimizla toplandik bende elim bos gitmeyeyim diye bu pastayi yapmistim.Tadiyla beni cezbeden cok sevdigim pastalardan birisidir.Islatirken kahve ile bu islemi yapmak pastayi daha guzel hale getiriyor.Pastane tadinda bir lezzet ortaya cikiyor.Lafi cok uzatmadan tarifime gecmek istiyorum.

MALZEMELER(pandispanyasi icin)
4 adet yumurta,
1 su bardagi seker,
1 su bardagi un,
1 yemek kasigi siviyag,
2,5 yemek kasigi kakao,
istege gore 1 limon labugu rendesi,
istege gore 1 tatli kasigi hindistan cevizi,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.

ISLATMAK ICIN
yarim su bardagi su,
1 tatli kasigi nescafe,
2,5 tatli kasigi seker.

MUHALLEBISI ICIN
yarim litre sut,
2 yemek kasigi tepeleme un,
2 yemek kasigi tepeleme seker,
2 yumurta sarisi,
istege gore 1 limon kabugu rendesi,
1 paket vanilya,
1 paket labne peyniri(burdakiler philadelphia kullanabilirler).

SUSLEMEK ICIN
kakao,
vanilya.

YAPILISI
Oncelikle pandispanyasi icin yumurta ve sekeri iyice kopurene kadar cirpiyoruz,icine un,kabartma tozu,kakao,vanilya ve yagini ekleyip yavasca karistiriyoruz.Isteyenler limon kabugunu ve hindistan cevizini bu asamada ekleyebilirler.Yaglanmis kelepceli bir kaliba pandispanya hamurumuzu dokup onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz.Pisen kekimizi iyice sogutuyoruz.Diger yandan bir tencerede sut,seker,un,yumurta sarilari,limon kabugu ve vanilyayi iyice karistirip ocagin uzerine aliyoruz.Muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz.Pisen muhallebimizi sogutuyoruz ki peynirini koydugumuzda erime yapmasin.Sogumus olan kekimizi ikiye kesiyor su ,seker  ve nescafe ile her iki kekide islatiyoruz.Sogumuz muhallebimizede labne peynirini ekleyip  bir kac dakika cirpiyoruz yada mikserliyoruz.Mikserlediginiz muhallebi gozunuze cok civik gorunebilir yanliz dinlendiginde kendini toparlayacaktir telas etmeyin:).Ben islattigim kekimi tekrar ayni kek kalibinin icine koydum ki muhallebinin kivami daha iyi tutsun diye.Kekin uzerine muhallebinin yarisini  dokup diger keki uzerine kapatiyoruz.Kalan muhallebiyide dokup sogumasi icin dolaba kaldiriyoruz.Bu pastayi misafirleriniz gelmeden bir gun once yaparsaniz tadi ve kivami harika oluyor.Son olarak hazirladigimiz pastanin uzerine kakao ve vanilyayi karistirip eliyoruz.

AFIYET OLSUN
Kevser KURU:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder