12 Haziran 2011 Pazar

Domates Corbasi

Benim iki tane guzeller guzeli kiz evladim var.Biri 9,5 yasinda digeri bu ay sonunda bir yasina giricek.Eee tabi insanin evlatlari olunca onlarin buyumesi icin elinden ne geliyorsa yapiyor.Bende kizlarimi buyuturken elimden geldigince onlara kendi hazirladigim besleyici ve evde yaptigim urunleri  yedirmeye calistim.Eminim ki tum annelerde oyledir.Saglikli olmalari acisindan her yaptigim corbaya yada yemege mutlaka et veya tavuk suyu kullanirim.Bu corbada onlardan biri.Hizli bir gunun sonunda cok cabuk hazirlanabilecek ve enfes bir lezzet.Uzerine bir kasik kasarla dahada guzel bir hale gelebiliyor.Domates yemeyen cocuklariniz varsa denemenizi tavsiye ederim.Simdi corbamizin tarifine gecelim.

MALZEMELER(4 kisilik)
4 adet  orta boy domates,
bir tatli kasigi biber yada domates salcasi,
3 su bardagi tavuk suyu(isterseniz yari yariya normal suda ekleyebilirsiniz),
4 yemek kasigi siviyag,
2 yemek kasigi tepeleme un,
1 tatli kasigi nane,
1 tatli kasigi tuz,
1 cay kasigi karabiber.

YAPILISI
Domatesleri ve salcayi rondodan iyice geciriyoruz,uzerine bir su bardagi tavuk suyumuzu koyup iyice karistiriyoruz.Tencereye siviyagi alip unla kavuruyoruz.Yanliz unu kavururken iyice renginin donmesi lazim yoksa corbaniz yavan bir tada sahip olur.Iyice kavrulmus unun uzerine domatesli harci dokup ve nanesini serpip iyice karistiriyoruz.Geriye kalan 2 su bardagi tavuk suyunu, tuzunu ve biberinide ekleyip kaynayana kadar pisiriyoruz.Zaten pismesi cok kisa suruyor(5 dak kadar).Pisen corbamiz hem kivamli hemde cok lezzetli oluyor.Uzerine arzuya gore bir kasik kasar peyniriyle birlikte servis ediyoruz.

AFIYET OLSUN
Kevser KURU:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder