31 Aralık 2011 Cumartesi

Ayva Tatlisi

 Ayva Tatlisi annecigimin yaptigi en guzel tatlilardan biridir. Ben genc kizken sikca yapar bende itinayla onlari suslerdim. Bir hafta once canim ayva isteyince kirim kirim heryerde arar olduk. Artik umidimi yitirmisken esim elinde ayva posetiyle cika geldi. Size nasil sevindigimi anlatamam. Hemen ise koyulup aksam aksam tatliyi yapip sogutma islemine basladim. Sonrasinda cok sevdigim, canim olan benim tabirimle abamin :) evine gittik. Eeee yapmis oldugum ayva tatlilarida bana eslik ettiler tabiki. Insan sevdikleriyle birlikte bir seyi paylasinca daha da guzel oluyor. Afiyetle yedigimiz ayva tatlilarin tarifine gecersek eger soyle.....

MALZEMELER
4 adet ayva,
2 su bardagi su,
1,5 su bardagi seker,
3-4 adet karanfil,
ayvanin cekirdekleri,
1 poset krem santi ( 1 kutunun icinde iki ayri poset cikiyor biz bir tanesini kullaniyoruz),
1 su bardagi sut,
suslemek icin yesil fistik.
YAPILISI: Ayvalari yikayip soyun. 2'ye bolun Iclerinden cikan cekirdekleri atmayin tatliyi renklendirmek icin kullanacagiz. Bir tencereye ayvalari yerlestirin. Oydugumuz ic kisimlari yukariya bakicak sekilde. Sekerini ayvalarin uzerine serpin ve suyunu ekleyin. Karanfilini ve ayvalarin cekirdeklerinide ilave edip kisik ateste yaklasik 1,5 saat kadar pisirin. Pisirdikce fark ediceksinizki ayvalarin cekirdekleri sayesinde rengi kirmiziya donuyor. Iyice yumusayan ayvalari  ve suyunu bir borcama alip sogutun.
Uzerini suslemek icin krem santiyi sutle cirpip santi torbasi yardimiyla ayvalarin bosluklarina doldurun. Yesil fistik serpip soguk servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Bu güzelim tatlıyı bana getirdi aynen böyle. Inanılmaz lezzetli birşey. Sen bir dahisin...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Abam hersey sevdiklerimizle paylasinca guzel oluyor.....

    YanıtlaSil