5 Aralık 2011 Pazartesi

Kremali Mantar Corbasi

Bilhassa da balik yemeklerinin onunde sunabileceginiz bu mantar corbasini genc kizken denemelerim sonucunda yapmistim. O zamandan beride severek yapar ve sunarim. Bizde gunler once yaptigimiz bu corbayi severek tukettik. Malzeme listemiz su sekilde...

MALZEMELER
500 gram taze mantar,
2-3 yemek kasigi un,
siviyag,
2 yemek kasigi tereyagi,
1 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
1 adet sivribiber,
1 adet buyuk ongun domates,
2-3 dis dovulmus sarimsak,
yarim su bardagi krema( istege gore konulmayadabilir),
bir tutam dereotu,
tuz,
karabiber.

YAPILISI: Mantarlari kucuk kucuk kesip su ilavesiyle haslayin. Haslanan mantarlarin suyunu suzuyoruz ama dokmuyoruz cunki corbayi yapmakta kullanacagiz. Tencereye bir kac kasik siviyag ve tereyagini alip unu kavuruyoruz. Unun rengi donunce mantarlari hasladigimiz suyunu ekleyip kaynatiyoruz.
Bir tavada bir iki yemek kasigi siviyagda kuru soganlari ve biberleri kavuruyoruz. En son domatesini ve dovulmus sarimsaginida ekleyip kavuruyoruz.  Hazirlanmis bu sosa haslanmis mantarlarida ekleyip tuzu ve karabiberini katiyoruz. Kaynayan corbaya bu harci ekleyip kremasini koyuyoruz ve dereotu ilavesiyle sicak servis yapiyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder