5 Aralık 2011 Pazartesi

Karniyarik

Cok uzun zamandir tarif koyamiyorum. Resimleri indiremedigimden sadece cekip biriktirmekle yetindim. Bugun tekrar denedim ve hamd olsun oldu:). Bunun sevinciyle tariflerimi teker teker koymaya basladim. Ilk tarifimiz karniyarik. Karniyarik cok lezzetli bir yemek. Helede patlicanlari resimde gordugunuz gibi kucuk kucuk olursa serviside cok kolay oluyor. Davet sofralarinizda rahatlikla sunabileceginiz muhtesem bir yemek. Tarifimize gelelim..........

MALZEMELER
15 adet kucuk patlican( yaklasik 10 santimlik kucuk patlicanlardan kullandim),
400 gram kiyma,
1 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
2 adet sivribiber,
2 adet domates,
1 yemek kasigi salca( isterseniz biber isterseniz domates salcasi),
3-4 dis sarimsak,
yarim demet maydanoz,
siviyag,
tuz,
karabiber,
1 tatli kasigi kekik,
arzu ettiginiz diger baharatlar.

Uzeri icin
2 adet domates( ince ince dilimlenmis)
2 adet sivribiber.

Sosu icin
2 yemek kasigi salca,
su,
tuz,
1 cay kasigi seker.

YAPILISI: Patlicanlari alacali kesip bol yagda kizartin. Kagit havlu serilmis bir tepsiye alip fazla yagini cektirin.
Bir tavaya kiymayi koyup once suyunu birakip sonra cekmesini saglayin. Tum suyunu ceken kiymaya az siviyag ekleyip kuru soganlari ve biberleriyle kavurun. Kavrulan kiymaya oncelikle salcasini,kabuklarini soyulmus domatesleri,baharatlarini ve sarimsaklarini koyup bes dakika daha pisirin. Pisen harcin alti kapatildiktan sonra maydanozunu ekleyin.
Fazla yagi suzulen patlicanlarimizi iki catal yardimiyla ortalarindan ayirin ve hazirladiginiz kiymali harctan bolca koyun. En son uzerine dilimlenmis domates ve sivribiberini yerlestirin.
Sosu icin salcayi suyla acip icine az tuz ve sekerini koyup patlicanlarin oldugu tepsiye dokun. Onceden isitilmis 180-200 derecelik firinda uzerlerindeki domatesler kizarana kadar pisirin. Yemegimiz onceden pisme isleminden gectigi icin cok uzun surmeyecektir. Yaninda mis gibi bir pilavla afiyetle yiyin:).

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder