29 Aralık 2011 Perşembe

Meyva Sulu Irmik Tatlisi

Bir kac gun once arkadaslarla bir aksam toplantimiz icin yaptigim bu tatliyi sizlerle paylasmak istedim. Uzerine surmeyi unuttugum krem santisi her ne kadar simdi aklima gelsede yapimi kolay ve tadi hafifti. Dogaclama olarak evde olan urunlerle degistirebileceginiz bir tatli. Malzemelerimize gecelim....

MALZEMELER
1 . kat icin:
1lt sut,
9-10 yemek kasigi irmik,
10-12 yemek kasigi seker ( seker miktarini damak tadiniza gore degistirebilirsiniz),
1 paket vanilya.

2. kat icin:
7-8 adet burcak biskuvi ( ben digestive kullandim),
1 limon kabugu rendesi,
1 yemek kasigi pudra sekeri,
50 gram kadar eritilmis tereyagi.

3. kat icin:
2,5 su bardagi karisik meyva suyu ( arzu ettiginiz farkli meyva sulariylada hazirlayabilirsiniz. Meyva sosu kullanmak isteyenler onuda kullanabilirler, ben evimde olan urunlerle yaptim),
3 yemek kasigi nisasta,
yarim su bardagi seker ( kullandiginiz meyva suyuna gore seker orani degisebilir).

4. kat icin: ( arzuya gore)
1 paket krem santi ( icinden 2 poset cikiyor ikisinide kullaniyoruz),
1 su bardagi sut.

Suslemek icin:
yesil fistik.

YAPILISI: 1.kat icin tum malzemeler karistirilip pisirilir. Kaynamaya basliyan muhallebi 5 dakika kadar ocakta kisik ateste birakilir. Eger bu islemi yapmazsaniz kivaminin civik oldugunu dusunuyorsunuz ama beklettiginizde goreceksinizki irmikler pistikce buyuyor ve muhallebinin kivami koyulasiyor. Pisen muhallebiyi bir tepsiye dokuyoruz.
2 . kat icin biskuvileri bir rondodan gecirip limon kabugu, eritilmis tereyagi yada margarin ve pudra sekeriyle karistirip muhallebili karisimin uzerine serpiyoruz.
3. kati icin meyva suyu, nisasta ve sekeri iyice karistirip ocaga aliyoruz muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz. Pisen sosu bir yemek kasigiyla biskuvilerin uzerine orantili sekilde dokuyoruz. Bu sekilde hazirlamis oldugumuz tatliyi sogumasi icin dolaba kaldiriyoruz.
Son olarak servis asamasindan once arzuya gore krem santiyi sutle cirpip santi torbasina koyuyor ve her dilimin uzerine bir parca gelicek sekilde sikiyoruz. Uzerine bol yesil fistik serpip soguk servis yapiyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder