22 Aralık 2011 Perşembe

Kiymali Pirasa

Kiymali Pirasa ailecek severek yedigimiz yemeklerden biridir. Aksamlari resim cekince vede makinamin azizligide buna eklenince boyle bir sonuc ortaya cikiyor ama bir iki aya ins guzel bir makina sahibi olup sizleri hos resimlerle bulusturacagim. Simdilik tarifimize gecelim........

MALZEMELER
1 kg pirasa,
200-300 gram kiyma,
1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
2 adet orta boy havuc ( kup kup dogranmis ),
1 cay bardagi zeytinyagi yada siviyag,
yarim cay bardagi pirinc,
1 limon suyu,
tuz,
karabiber,
1 yemek kasigi salca,
yeteri kadar su.

YAPILISI: Kiyma bir tencereye alinip suyunu salip cekene kadar kavrulur. Siviyagi eklenip kuru sogan ve havucla kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kiymaya salcasi eklenir. Bir parmak enliliginde dogranmis pirasalar kiymali harca eklenir ve tuzu karabiberi verilir. Son olarak uzerine pirincini serpip yeteri kadar su ilavesiyle pismeye birakilir. Pistikten sonra sicak servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder