5 Aralık 2011 Pazartesi

Kasarli Mantar Kavurmasi

Tarifimiz kasarli mantar. Sabah kahvaltilarinda yada yemek yaninda sunacaginiz bu zeytinyagli icin tarifimize gecelim.

MALZEMELER
500 gram mantar,
1 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
2 adet sivribiber( renkli biberlerde kullanabilirsiniz),
1 adet domates,
1 yemek kasigi tereyagi,
2 yemek kasigi siviyag,
tuz,
1 tatli kasigi kekik,
1 cay kasigi karabiber,
1 su bardagi kasar peyniri rendesi.

YAPILISI: Tavaya yaglar alinip eritilir. Sogan ve biberler yaga eklenip kavrulur. Orta kalinlikta dogranmis mantarlarda sogana eklenerek kavrulmaya devam edilir. En son baharatlari ve bir adet domateside eklenir. Bir borcama alinan mantarin uzerine kasar peyniri rendesi serpilip firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder