31 Aralık 2011 Cumartesi

Zeytinyagli Kabak

Guzel bir zeytinyagli kabak tarifi icin...........

MALZEMELER
4-5 adet kabak ( kup kup dogranmis),
1 adet buyuk kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
2 adet sivribiber,
3-4 adet domates ( kabuklari soyulmus kup kup dogranmis),
3-4 adet sarimsak,
1 yemek kasigi salca,
1 cay bardagi kadar zeytinyagi,
bir tutam dereotu,
bir tutam maydanoz,
1 tatli kasigi seker,
tuz,
karabiber,
1 cay bardagi kadar su.

YAPILISI: Tencereye zeytinyagi alip kuru sogan ve biberleri kavurun. Salcasini ilave edip kabaklarini ekleyin. Baharatlarini, domateslerini ve sarimsaginida ekleyip biraz karistirin. En son sekerinide ve suyunuda ekleyip kisik ateste pismeye birakin. Pisen kabak yemeginize altini kapattiktan sonra maydanozunu ve dereotunuda ekleyin. Ilik servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder