31 Aralık 2011 Cumartesi

Mantarli Tavuk Sarma

 Tavuk gogsu normalde tavugun en kuru bolumudur. Ben bu sebeple yemekten cok hoslanmam. Yanliz bir kac gun onceki bu denememde kremadan olsa gerek tavuk gogusleri yumusacik olmustu.Altinda  patates puresiyle servis yapip afiyetle yedik. Malzemelerimiz soyle...

MALZEMELER
4 adet tavuk gogsu ( iyice dovulmus),
500 gram mantar,
2-3 adet sivribiber,
1 adet kuru sogan,
bir tutam maydanoz,
tuz,
yarim cay kasigi karabiber,
1 tatli kasigi kekik,
2 yemek kasigi tereyagi,
1-2 yemek kasigi siviyag.

Sosu icin:
1 su bardagi krema.

Uzeri icin:
1 su bardagi kasar peyniri rendesi.
YAPILISI: Bir tavaya yaglari alip eritin. Kuru sogani ve biberleri kavurmaya baslayin. Sonrasinda iri iri dogradiginiz mantarlari ilave edip yuksek ateste kavurun. Kavurdugunuz,altini kapattiginiz mantarlara baharatlarini ve maydanozlarini ilave edin. Dovulmus tavuk goguslerinin icine 3-4 yemek kasigi mantarli harctan koyup buyukce sarin. Sardiginiz tavuk goguslerini bir borcama dizin.Uzerine kremasini dokup aluminyum folyoyla kapatin. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda yarim saat pisirin. Sonra folyosunu cikarip firini 200 dereceye yukseltin ve pisirmeye devam edin. Firindan cikarmaya on dakika kala kasar peynirlerini serpip kizartin. Ben patates puresi esliginde servis yaptim siz arzu ederseniz pilavlada yapabilirsiniz. Pisirdiginiz mantarli tavuk sarmayi  keserek servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder