31 Aralık 2011 Cumartesi

Kiymali Milfoy Sarmasi

 Yaklasik iki hafta kadar once evdeki milfoylerle ne yapabilirim diye dusunurken mutfaga girdim ve sunu koyayim bunu cikarayim derken birde baktim bu borek ortaya cikti. Bizim burdaki milfoyler Turkiyedeki milfoylerden cok farkli. Tek tek milfoy yerine acilmamis buyuk ve kare seklinde. Siz aliyor ve istediginiz buyuklukte acip ona gore kullaniyorsunuz. Ben simdi tarifimi vermeye geceyim...

MALZEMELER
18 adet milfoy yapragi ( burdakiler icin bir paket milfoy ikili olanlardan),
300-400 gram kiyma,
1-2 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
yarim  yemek kasigi salca,
1 su bardagina yakin ceviz,
bir kac yemek kasigi siviyag,
bir tutam maydanoz,
tuz,
karabiber,
kirmizi pul biber.

Uzeri icin:
1 yumurta sarisi,
1 yemek kasigi siviyag.


YAPILISI: Oncelikle kiymayi  tavaya alip suyunu salip cekene kadar kavurun. Kavrulan kiymaya bir kac kasik siviyag ilave edip kuru soganlariyla kavurmaya devam edin. Altini kapatmaya yakin istediginiz buyuklukte parcaladiginiz cevizlerini,salcasi ve maydanozlarini ilave edin. En son baharatlarini da ekleyip iyice sogutun. Sonrasinda 9'ar milfoyu uc yan yana gelicek sekilde ( boyle yapinca hem boydan uc hem enden uc oluyor) birlestirin. Buyuk bir kare elde ediceksiniz. Birlesim yerlerini hafifce bastirin ve bu milfoyleri merdane yardimiyla biraz buyutun. Yaklasik bir dokdortgen borcam kadar.  Yani boyu dar ama eni genis olucak. Merdaneyle bu sekilde buyuttugunuzde hepsi birbirine yapismis oluyor.Bu hamuru enlemesine ikiye bolun. Aynen asagidaki resimde oldugu gibi. Harci 4'e bolun .Soguttugunuz kiymali harctan yeteri kadar her iki parcanin kenar kismina yayin ve siki sekilde rulo yapin. Diger milfoy hamurunada ayni islemi tekrarlayin.
 Yani 9 milfoy hamurundan iki parca rulo elde etmis olucaksiniz asagidaki gibi. Her bir parcayi 5 cm 'lik 5 parcaya bolun.
 Diger 9 milfoy hamuru icinde ayni islemi tekrarlayin sonunda 18 milfoy hamurundan elinizde 20 adet borek olucak. Bu boreklerin uzerine bir mutfak makasiyla kucuk kesikler yapin.
Uzerlerine yumurta sarisiyla karistirilmis siviyagli karisimdan surup onceden isitilmis 200 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirin. Sicak servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder