5 Aralık 2011 Pazartesi

Hindistan Cevizli Adana Halkasi

 

 Adananin halka tatlisi cok meshurdur. Yiyenler varsa eger mutlaka mubtelasi olurlar. Bu tarifde cok lezzetli oluyor. Biraz ugrastirici olsada disi kitir ici yumusak cok hos bir tatliya kavusuyorsunuz. Bu tarifi sevgili Oktay usta'dan almis ve denemistim senelerdirde yaparim. Sizinde denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
2 su bardagi su,
100 gram tereyagi yada margarin,
1 tatli kasigi toz seker,
1 cimdik tuz,
2,5 su bardagi un,
3-4 adet yumurta,
1 yemek kasigi hindistan cevizi,
1 yemek kasigi nisasta,
1 yemek kasigi irmik.

Serbeti icin:
3,5 su bardagi seker,
2,5 su bardagi su,
bir kac damla limon suyu.

Kizartmak icin
siviyag.

Uzeri icin
Bol hindistan cevizi.
YAPILISI: Oncelikle tatlinin serbeti kaynatilip sogutulur. Sonra su,tereyagi,toz seker ve tuzla kaynatilir. Kaynayan suya unu eklenip hizli bir sekilde karistirarak icinde hamur topagi kalmiyacak sekilde bir dakika kadar pisirilir. Bu hamur iyice sogumasi icin dinlendirilir. Soguyan hamura teker teker yumurtalari eklenip cirpilir. En son irmik,hindistan cevizi ve nisastasida eklenip koyu kivamli bir hamur elde edilir. Bir santi torbasina doldurdugumuz bu hamuru soguk yaga halka seklinde sikilir. Yag ocaga alinip orta hararette tatlilar iyice kizarana kadar alt ust ederek pisirilir. Ikinci parti tatlilarinizi kizartmadan once yagi iyice sogutmalisiniz. Kizaran tatlilar sogumus olan serbete alinip bir borcama cekilir. Uzerine bolca hindistan cevizi serpilerek sevis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder