11 Haziran 2011 Cumartesi

Cin Yufkasiyla Yalanci Su Boregi


Bu tarif bilhassa ingiltere'de yasayan arkadaslarim ve takipcilerim icin.Cin yufkasinin bu ulkede satiliyor olmasindan kaynaklanan bir sey bu yoksa baska bir sebebi yok.Bizim  yufkamizdan cok farkli oldugu icin cin yufkasini cogu turk arkadas kullanmiyor ve hoslanmiyor.Aradaki fark ise su.Bizimkisi un,su ve tuzla yogurulup elde ediliyor ama cin yufkasi misir nisastasiyla ve suyla oluyor bu yufkanin lastik gibi sunmesine sebep oluyor.Ama ben bu yufkayi kullanmayi cok seviyorum bizim borek harcimizin aksine daha sivi bir harcla sanki su boregiymis gibi bir borek elde edebiliyorum.Yiyenlerde gercekten su boregimi degilmi diye soruyorlar tabii boyle sorular insani cok mutlu ediyor.Sizde ayni sekilde mutlu olmak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.Simdi ise gecelim tarifimize.

MALZEMELER
30 adetlik orta boy cin yufkasi,
2 su bardagi sut,
1 su bardagindan bir parmak eksik siviyag,
3 adet yumurta,
1 yemek kasigi tereyagi,
tuz,
karabiber,

IC HARCI ICIN
1 kalip peynir arzu ettiginiz sekilde(beyaz,orgu,kasar,tulum hangisi olursa,ben genelde beyaz peynirin uzerine azda kasar serpmeyi seviyorum),
yarim demet maydanoz.

YAPILISI
Ilk olarak cin yufkalarini teker teker birbirinden ayiriyoruz.Sonra bir kabin icine sut,yumurta,siviyag,tuz ve az karabiberle harcini hazirliyoruz.Cok buyuk olmayan dikdortgen bir tepsiyi bir kasik siviyagla yagladiktan sonra  iki adet yufkayi yan yana seriyor ve tabanini kapatiyoruz.Sonraki katlari ikiserli olarak harca iyice batirip cok fazla sikmadan cikariyoruz.Harcsiz olan yufkalarin uzerine seriyoruz bu islemi ilk 16 yufkayi bitirene kadar uyguluyoruz.sonra ic harcini yani beyaz peynirini ve maydanozunu karistirip serpiyoruz.Serptigimiz peynirlerin uzerine bir kasik tereyagini kucuk parcalar halinde yerlestiriyoruz.Pistikten sonra daha lezzetli olmasi icin bu islem cok onemli.Geriye kalan 14 yufkayida harca batirip boregimizi dilimliyoruz.Kalan harci heryerine dokup onceden isitilmis 200 derecelik firinda heryeri kizarana kadar pisiriyoruz.Boregimiz pistikten sonra uzerine bir tepsi yada bez ortup dinlendiriyoruz.Bu boregin icini cekmesine yardimci oluyor.Sonra afiyetle yiyoruzz:)))

Kevser KURU

3 yorum:

  1. çok gzel olms ellerine saglık bn çk yenıyım sayfama beklerim :D
    http://eglenceliyemek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Tabiki ziyaret ederim ne demek sizede hayirli olsun :) cok tesekkurler.....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben hollandadan takip ediyorum yurt dışında kalanlar için güzel bir alternatif kaç zamandır arıyordum bu reçeteyi ellerinize sağlık güzel görünüyorlar. Sorum olcakdı siz ikişer katları yerleştiriyorum yazmışınız ama ayırırkendemi ikişer ayırıyorsunuz sıvıyaya batırmak için yoksa tek tek ıslatıpdamı ikişer seriyorsunuz?

    YanıtlaSil