14 Kasım 2011 Pazartesi

Yalanci Tavuk Gogsu

Resim cok kotu olsada tadi cok hos olan bu tarifi paylasmak istedim. Tarifimiz soyle........

MALZEMELER
yarim paket margarin yada tereyagi( tuzsuz),
bir parca damla sakizi (aktarlarda kolaylikla bulabilirsiniz) eger damla sakiziniz yoksa falim sakizindan iki tane koyabilirsiniz ben cogu zaman oyle yapiyorum:),
1 su bardagindan bir parmak eksik un,
1 su bardagi seker,
1 litre sut,
1 paket vanilya.

Uzeri icin
tarcin.

YAPILISI: Tencereye yag alinir eriyince icine damla sakizi konulup kaybolana kadar karistirilir. Uzerine unu alip kavrulur ve sirasiyla sekeri,sutu eklenip orta hararette muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir. Pisen muhallebiye vanilyasi eklenip ilimaya birakilir. Iliyan muhallebiyi 5 dakika mikserledikten sonra kare bir borcama dokup dolabta sogutulur. Servis yaparken tarcin ilavesiyle sunabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder