1 Kasım 2011 Salı

Etli Bezelyeli Patates

Bugun aksam ki menumuz etli bezelyeli patates ve bulgur pilaviydi. Kizimi okuldan aldiktan sonra yaptim ve resimledim. Aksam cektigim icin resim sari cikti. Ilerleyen gunlerde bu yemegin bir benzerini firinda yapicagim. Simdi gelelim tarifimizi vermeye.........

MALZEMELER (4-6 kisilik)
300-400 gr kusbasi et ( isterseniz kemiklide kullanabilirsiniz),
4-5 adet orta boy patates,
1 adet kuru sogan,
1 kase bezelye,
1 adet tatli kirmizi biber( evinizde kirmizi biber yoksa 2-3 adet yesil biberde koyabilirsiniz),
3-4 dis sarimsak,
yarim cay bardagi siviyag,
1 yemek kasigi biber salcasi,
1 yemek kasigi domates salcasi,
uzerini gecicek kadar su ( et suyu tablette kullanabilirsiniz),
tuz,
karabiber,
arzu ettiginiz diger baharatlar.

YAPILISI: Bir tenceye dogranmis kusbasi etler alinir suyunu salip cekene kadar kavrulur. Siviyagi eklenir ve yemeklik dogranmis kuru sogan ve biberi eklenir. Hafif renkleri donunce salcasi ve patatesleri eklenir. Sarimsaklari kucuk kucuk dogranir. En son bezelyeside eklenerek uzerini gecicek kadar su verilir. Tuzu,karabiberi ve arzu ettiginiz baska baharatlar varsa serperek orta ateste pismeye birakilir. Eger evde bir guveciniz varsa onda pisirmenizi oneririm cok daha lezzetli olucagindan eminim.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder