16 Kasım 2011 Çarşamba

Etli Kirmizi Biber Dolmasi

Soyle ne yemekler yapmisim diye resimlere bakarken bu tarifi koymadigimin farkina vardim. Aylar once yaptigim bu dolmayi yeniden unutmadan paylasayim dedim. Normalde kucuk ebatlarda kirmizi biber buralarda bulunmuyor ama nasil olduysa bu dolmayi yaptigim donem kucuk kucuk kirmizi biberler cikmisti. Bizde bundan faydanalim diye bol bol alip her turlu yemegini ve salatasini yapip yedik. Simdi bu guzel dolmamizin tarifini verelim.

MALZEMELER( 15- 20 adet kirmizi biber icin)
300-400 gram kiyma( ben yagli kuzu kiymasi kullandim),
2 su bardagi pirinc,
yarim su bardagi siviyag yada zeytinyagi(normalde kuyruk yagi konulur ama herkes tercih etmiyor),
6-7 dis sarimsak( rendelenmis),
2 adet orta boy kuru sogan( yemeklik dogranmis),
3-4 adet yesil biber,
2-3 adet orta boy domates( soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis),
2 yemek kasigi biber salcasi,
yarim yemek kasigi domates salcasi,
yarim demet maydanoz,
yarim cay baydagi nar eksisi( olcusunu kendi damak tadiniza gore degistirebilirsiniz, sumak eksisi yada limonda kullanabilirsiniz),
1 yemek kasigi kuru nane,
1 yemek kasigi reyhan,
1 cay kasigi kimyon,
1 tatli kasigi karabiber,
1 tatli kasigi kirmizi biber,
1 yemek kasigi seker( arzuya gore).

YAPILISI: Kiyma,sogan,biber,ve sirasiyla diger tum malzemeler guzelce karistirilip harc hazirlanir. Bas kisimlari kesilip icleri cikartilmis kirmizi biberlerin icine asiri olmamak kaydiyla doldurulur. Kesilmis bas kisimlari ile kapatilarak tencereye dizilir. Yeteri kadar kaynamis sicak su ilavesiyle pirincler iyice pisene kadar pisirilir. Yaklasik orta hararetli ateste 40 dakikada piser. Pisen dolmanizi sarimsakli yada normal yogurt ile servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder