14 Kasım 2011 Pazartesi

Terbiyeli Nohutlu Tavuk Corbasi

Tamamen evde olan urunlerle yaptigim bu corbayi bayramda misafirlerim cok begendi. Umarim sizlerde begenirsiniz. Tarifimiz su sekilde.........

MALZEMELER
300 gram kemiksiz tavuk eti,
haslamak icin yeteri kadar su,
tuz( isterseniz tuzot yada tavuk suyuda olur),
az beyaz biber( karabiberin beyaz halinde olanindan),
1 kase haslanmis nohut.

Terbiyesi icin
2 su bardagi yogurt,
1 yemek kasigi tepeleme un,
1 adet yumurta,
yarim limon suyu,
2 dis dovulmus sarimsak.

Uzeri icin
2 kasik tereyagi,
kuru nane,
kirmizi biber.

YAPILISI: Tavuklar suyu,tuzu ve karabiberiyle iyice haslanir. Haslanan tavuklar  suzulup baska bir yerde didilir.Terbiyesi icin sarimsak haric diger malzemler puruzsuz olana kadar robotlanir. Haslanan tavugun suyundan bir kepce alinip terbiyesine katilir ve corbaya eklenir. Bu asamada corbaniz koyu duserse su ekleyebilirsiniz. Tavuklari ve nohutlarida eklenelerek kaynatilir. Iyice kaynayan corbaya en son dovulmus sarimsaklari eklenir. Servis yapmadan once tereyagi ve baharatlari kavrulup uzerine dokulerek servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder