1 Kasım 2011 Salı

Bulgur Pilavi

Evettttt etli bezelyeli patatesimizin yanina yaptigim bulgur pilavinin tarifine gecelim. Her ne kadar cok kolay olsa da ben yeni yemek yapmaya basliyanlar yada ogrenci arkadaslarimiz icin paylasmak isterim. Tarifimiz su sekilde........

MALZEMELER
1 cay barsagi siviyag,
1 yemek kasigi tereyagi,
1 cay bardagi arpa sehriye,
2 su bardagi pilavlik bulgur ( yoresel esmer bulgurla daha da lezzetli oluyor),
tuz,
4 su bardagi su ( et yada tavuk suyuda kullanilabilir, ben et suyu kullandim).

YAPILISI: Tencereye siviyag alinir ve sehriyeler kavrulur. Rengi yanmadan kahverengiye donunce bulguru ve tuzu eklenir. Bir iki karistirdiktan sonra suyu verilerek kisik ateste suyunu cekene kadar pisirilir. Pilav pistikten sonra baska bir tavada bir kasik tereyagi eritilir ve pilavin uzerine dokulup iyice karistirilir. Pilav bu sekilde 15-20 dakika dinlenmeye birakilir. Dinlenen pilav sicak servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder