12 Kasım 2011 Cumartesi

Tahinli Kurabiye

Agizda muhtesem bir tad birakan bu guzel kurabiyenin tarifi soyle.

MALZEMELER 
250 gr yumuşak tereyağı,
1 küçük çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta ( birinin akı dışına ),
3 yemek kaşığı tahin,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı sarı kuru üzüm,
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz,
1 paket kabartmatozu,
1 paket vanilya,
Alabildiği kadar un,
Üzeri için susam.

YAPILISI: Yumurta ve seker guzelce mikserle cirpilir. Uzumu ve cevizi haric diger malzemelerin hepsi konularak yumusak bir hamur elde edilir. En son cevizi ve uzumude konulup yarim saat dolabta dinlendirilir. Dinlenen hamur arzunuza gore yuvarlak sekil verilerek istenirsede cok ince olmayacak sekilde acilip kaliplarla kesilir. Once yumurta akina sonra susama batirilip yaglanmis tepside ( 180 derecelik) uzerleri kizarana kadar pisirilir. Pisen kurabiyelerinizi kapali bir kutuda uzun sure muhafaza edebilirsiniz tazeligini hic yitirmiyor o sekilde olursa.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder