16 Kasım 2011 Çarşamba

Patlicanli Pilav

Patlicanli yemekleri cok seviyorum gerci sevmedigim bir yemek yada bir seymi varmi hatirlamiyorum ama:). Dun aksamda yaptigim tavuk yemegini guzel bir  patlicanli pilavla tamamladim. Simdi tarifimize gecelim....

MALZEMELER
2 su bardagi pirinc,
3 su bardagi su,tavuk yada et suyuda olabilir ( benim  pirincim bire birbucuk bardak su cekiyor bunu belirteyim,sizin pirinciniz ne kadar cekiyorsa o kadar kullanabilirsiniz),
2yemek kasigi tereyagi,
2 yemek kasigi siviyag,
1 buyuk patlican ( patlicaniniz cok inceyse iki tanede kullanabilirsiniz benimkisi cok buyuktu),
1 adet cok kucuk dogranmis kuru sogan,
tuz.

YAPILISI: Oncelikle patlicani kucuk kupler halinde dograyip kizartin. Tencereye yaglari alip eritin. Uzerine cok kucuk dogradiginiz kuru sogani alip kavurun. Pirincini ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve arzu ederseniz tavuk yada et suyunu ekleyip cok kisik ateste iyice demlenmesini saglayin. Pismis olan pirincinize en son altini kapatmadan kizarttiginiz patlicanlarini ekleyip dinlenmeye birakin. Servis yapmadan once patlicanlari ezmeden yavasca karistirip yemeklerinizle sunabilirsiniz.

AFIYET OLSN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder