16 Kasım 2011 Çarşamba

Kiymali Yesil Mercimek Corbasi

Bugun baklagillerden sevdiklerimin arasinda olan yesil mercimekli corba yaptim. Hemen kucuk yaramaz kizima yedirdim ,resimlerini cektim ve paylasayim istedim. Tarifimiz su sekilde.......

MALZEMELER
2 su bardagi yesil mercimek,
2 adet kuru sogan,
200 gram kiyma,
3 dis sarimsak,
1 yemek kasigi biber salcasi( domatesde kullanabilirsiniz),
yarim cay bardagi siviyag,
tuz,
karabiber,
yarim tatli kasigi kimyon( kurufasulye,nohut mercimek gibi baklagillerin hepsine kullanirim gazini almasi icin),
9-10 bardak su( isterseniz icine et suyu tabletide kullanabilirsiniz).

Uzeri icin( arzuya gore)
2 kasik tereyagi,
nane.

YAPILISI: Bir tencereye kiyma alinir ve suyunu salip cekene kadar kavrulur. Siviyagi ve soganlarida eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yesil mercimegi ve salcasida konur. En son kimyonu diger baharatlari ve sarimsagida eklenip suyu verilir. Agzi kapatilip orta hararette iyice pisene kadar kaynatilir. Ben duduklude yarim saat pisirdim. Pisen corbaniza arzu ederseniz tereyaginda nane kavrulup dokulerek servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

3 yorum:

  1. Patırcıgımmm yine donatmıssınn bloguuu :))) Masallahhh yaaa gonlu guzel sofrası guzel kardesım benımm.. Fotograflara baktıkca ozlemim artıyor inan. Yine harika seyler yapmıssınn... Ellerıne saglıkkk.. Rabbim huzur, saglık, mutluluk ihsan etsin. Agız tadınız hic bozulmasın.
    Cok opuyorum senııı cannnnımmmınn ici

    YanıtlaSil
  2. Haa bu arada bu fotograf cok guzel olmusss..

    YanıtlaSil
  3. Pitircigim cok naziksin guzel iltifatlarin icin saol:)) Inanki simaricamm yani..
    Bu arada resimler bazen cok guzel oluyor bazen cok kotu havalar genelde kapali olunca resimlerde cok kotu oluyor.Ins yilbasindan sonra en guzelinden bir makina alicam bu yonde seninde beni yonlendirmeni bekliyorum. Seni bende cok opuyorum canim kardesimm benim........

    YanıtlaSil