22 Eylül 2011 Perşembe

Kabakli Mucver

Dun buraya evlenipte gelmis olan yeni bir arkadasimi agirladim birlikte guzel bir kahvalti yapip sohbet ettik.Onun ziyareti sebebiyle guzel bir mucver yapmak istedim.Mucverin kabaklisini,patateslisini,patlicanlisini ve daha size sayabilecegim bir cok cesidini cok severim.Hepsinide denedigimi soyleyebilirim bilhassada kizimin yemedigi sebzelerle yapinca ve severek yedigini gorunce gercekten cok mutlu oluyorum.Demek cocuklar uzerinde ise yariyor diye dusunuyorum:)Simdi gelelim bu kolay tarifimizin malzemelerini ve yapilisini paylasmaya.
MALZEMELER
3-4 adet kabak(rendelenmis ve suyu sikilmis),
1 kuru sogan(rendelenmis),
3 adet yumurta,
1,5 su bardagi yogurt,
1,5 su bardagi un,
1 paket kabartma tozu(kabartma tozu mucvere hem yumusaklik hemde kabariklik sagliyor)
yarim demet dereotu,
yarim demet maydanoz,
tuz,
karabiber,
kirmizi biber(baharatlandirmak sizin zevkinize gore degisebilir),
kizartmak icin siviyag.

YAPILISI: Kabaklarimizi hic soymadan guzelce rendeleyip sularini avucumuzda sikariz.Bir adet rendelenmis sogani ,kabaklari ve sirasiyla diger tum malzemeleri karistirip guzelce kasiga gelicek cokda yogun olmayan bir hamur elde ederiz.Hamur hazirlandiktan sonra dolabta yarim saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamurdan bir yemek kasigi alip kizan yaga dokulur.Arkali onlu kizartilir.Arzu ederseniz uzerine sarimsakli yogurtla yada sade olarak yemeklerin yaninda,kahvaltida veya ikindi caylarinda sunabilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder