16 Eylül 2011 Cuma

Karnibahar Graten

 Karnibahar en cok sevdigim sebzelerden sadece biri:).Cogu kisi hem kokusundan hem tadindan hoslanmaz yanliz bu tarifle karnibahari hic yemeyen,tadmayan misafirlerim bile yediler.Senelerdir ayni usulle yaparim ve severek sofralarimda paylasirim.Simdi ise bu guzel tarifi sizlerle yapalim ne derseniz:).Denemeye deger diye dusunuyorum hadi ozaman buyrun tarifimize gecelim.

MALZEMELER
1 buyuk karnibahar,
haslamak icin bol su.

Basamel sosu icin:
2 yemek kasigi tereyagi yada margarin,
2 yemek kasigi siviyag,
3 yemek kasigi(tepeleme un),
3 su bardagi sut,
1 su bardagi kasar peyniri rendesi,
tuz,
karabiber, 
arzuya gore bir cimdik muskat cevizi rendesi.

YAPILISI: Karnibaharlari tek tek ciceklerinden ayirip kaynamakta olan suda hasliyoruz.Haslanan karnibaharlari suzup soguk sudan gecirip bekletiyoruz.Baska bir tencerede once tereyagi,siviyagi alip unu ekledikten sonra iyice sutlu kahve rengini alana kadar kavuruyoruz.Unun o guzel kavrulmus kokusu mis gibi burnunuza gelince sutunu ekliyoruz ve pisiriyoruz.Kaynayan sosa tuzunu,biberini ekliyoruz.Muskat cevizi kullanmak isteyenler bu asamada rendeleyebilirler oda cok guzel aromali bir tad katiyor.En son ocaktan almadan once kasar peynirinin yarisini ekleyip altini kapatiyoruz.Haslanmis olan karnibaharlarimizi bir borcama alip uzerlerini kapaticak sekilde sosunu dokuyoruz.Geriye kalan yarim bardak kasar peynirinide her yerine guzelce serpip 180,200 derecelik firinda uzerleri nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder