MALZEMELER
500 gr kusbasi et( ben kurban olmasi hasebiyle koyun eti kullandim siz arzu ettiginiz bir eti kullanabilirsiniz),
bir buyuk yemek tabagi dolusu ayiklanmis arpacik sogan,
yeterince su,
1 yemek kasigi dolusu biber salcasi,
tuz,
karabiber.
Pilavi icin
2 su bardagi pilavlik pirinc,
3 su bardagi pismis etin suyundan,
2 yemek kasigi tereyagi,
3 ymek kasigi siviyag.
YAPILISI: Buyukce bir tencereye et,sogan,salca,tuz,karabiber ve yeterince su konularak iyice pisirilir. Eskiden bu yemek piserken tencerenin ortasina buyukce bir tas ve uzerine de kaya parcasi konulurmuski soganlar ve etler dagilmadan pissin. Hala guneydoguda bu sekilde pisirenler oluyor ama ben normal tencerede pisirdim( yaklasik 2-2,5 saat pisirdim). Pisen etler suyundanda az almak kaydiyla baska bir tencereye alinir ve kalan su olculur pirinciniz kaca kac aliyorsa benimkisi bir bardaga bir bucuk bardak aliyor ona gore icine tereyagi ve siviyagida eklenerek kaynatilir. Yemegin tum lezzeti bu suya gectiginden harika bir pilav oluyor. Kaynayan suya yikanip onceden islanmis pirincler dokulur ve cok kisik ateste pisene kadar beklenir. Pilav pisince iyice dinlendirilir servis yaparken uzerine etinden ve suyundan dokulerek sunabilirsiniz. Inanin muhtesem bir lezzet etin soganla birlikte verdigi o tadi unutamayacaksiniz:).
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder