Annecigimin verdigi tarifle yillardir yaptigim revani...........
MALZEMELER
4 adet yumurta,
1 su bardagi seker,
1 su bardagi yogurt,
1 su bardagi irmik,
1 su bardagi siviyag,
2 su bardagi un,
1 paket kabartma tozu,
1 pket vanilya,
1 limon yada portakal kabugu rendesi,
2-3 yemek kasigi hindistan cevizi( limon kabugu,hindistan cevizi ve yemisler tamamen benim eklemem),
arzuya gore 1 su bardagi findik,ceviz yada antep fistigi.
Serbeti icin
3,5 su bardagi seker,
5 su bardagi su,
bir kac damla limon suyu.
YAPILISI: Oncelikle serbet malzemelerini guzelce kaynatip sogutuyoruz. Yumurta ve sekerleri kopurene kadar cirpiyoruz. Sirasiyla diger malzemelerini koyup guzelce kivamli bir hamur elde ediyoruz. Yaglanmis tepsiye dokuyoruz ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzeri iyice kizarana kadar pisiriyoruz. Firindan cikan revaninin ilk sicakligi cikinca soguk serbetini dokuyoruz ve servis yapana kadar uzerini kapatip dinlendiriyoruz. Servis yaparken uzerine antep fistigi yada hindistan cevizi serpebilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder