16 Kasım 2011 Çarşamba

Firinda Patatesli Tavuk

Dun aksam ki yemek menumuz firinda patatesli,arpacik soganli tavuk ve patlicanli pilavdi:). Insaallah sirasiyla tarifleri vermeye basliyayim.....

MALZEMELER
1 kg kemikli tavuk eti,
1 kg kucuk patates,
5-6 adet arpacik sogan,
1 yemek kasigi biber salcasi,
1 yemek kasigi domates salcasi,
tuz ( isterseniz tuzotta kullanabilirsiniz),
1 yemek kasigi kekik,
1 tatli kasigi reyhan,
1 tatli kasigi karabiber,
1 cay kasigi kirmizi biber,
3 yemek kasigi siviyag,
yeteri kadar su.

YAPILISI: Tavuklari yikayip suzdurun. Salcalari ve baharatlari siviyagla karistirip guzelce bir sos hazirlayin. Patatesleri,soganlari ve tavuklari bu sosa guzelce bulayip tepsiye yayin. Uzerine yeteri kadar su ilave edip onceden isitilmis 200 derecelik firinda uzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin. Pisen yemeginizi afiyetle yiyin:)))

AFIYET OLSUN:)
Kveser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder