14 Kasım 2011 Pazartesi

Elmali Turta

Elmanin ve cevizin birlesip verdigi o muhtesem tadi turtalarda hissetmemek imkansiz. Hele de hamuru hiyir hiyirsa o zaman insan dahada bir hoslaniyor. Gecen hafta cok sevdigim bir arkadasim icin yaptigim bu guzel tarifi onun evinde resimledim. Tarifi cok kolay denemenizi tavsiye ederim...........

MALZEMELER
1 paket oda sicakliginda margarin yada tereyagi,
1 limon kabugu rendesi,
arzuya gore 3 yemek kasigi hindistan cevizi( ben kullaniyorum),
1 yumurta,
5-6 yemek kasigi pudra sekeri,
1 paket kabartma tozu,
alabildigi kadar un.

Ic harci icin
4 adet normal buyuklukte elma,
yarim su bardagi seker,
1 tatli kasigi tarcin,
1 su bardagi ceviz.

Uzeri icin
pudra sekeri.

YAPILISI: Elmalar soyulup rendelenir. Sekeri uzerine dokulerek pismeye birakilir( orta hararette pisirin elmalar yanmasin).Pisen elmalara tarcini ve en son kucuk kucuk dogradiginiz cevizleride eklenerek alti kapatilir sogumaya birakilir.
Hamuru icin oda sicakligindaki tereyagina limon kabugu rendesi ve sekeri alinip guzelce yogurulur. Uzerine sirasiyla yumurtasi,unu,hindistan cevizi ve en son kabartma tozuda konularak kulak memesi yumusakligindan ele yapismayacak bir hamur elde edilir. Bu hamuru yarim saat kadar dolabta dinlendirirseniz daha guzel oluyor. Dinlenen hamurun 4/1 uzerine sonra rendelemek icin alinip dolabinizin dondurucu bolumunde bekletilir. Hamuru yuvarlak yada istenilen baska bir tepside bir parmak kalinliginda elinizle bastirarak acilir. Uzerine sogumus elmali harc konulur. En son olarak dondurucudan cikardiginiz hamuru rendenin buyuk tarafiyla elmalarin uzerine rendelenir ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir. Pisen ve soguyan turtanizi pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder