30 Eylül 2011 Cuma

Kofteli Patlican Kebabi

Patlican sevenler icin guzel bir tarif paylasmak istiyorum.Hemen malzemelerine ve yapilisina gecelim.

MALZEMELER
5 adet buyuk tombul patlican(burada uzun patlican bulma sansim olmadigindan tombul patlicanlarin daha ince ve uzununu kullandim,siz uzun ince patlicanlarla yaparsiniz daha guzel olabilir),
1 kg kiyma,
1 adet rendelenmis kuru sogan,
yarim demet maydanoz,
tuz(tuzotta kullanabilirsiniz),
karabiber,
kirmizi biber,
2-3 adet domates,
3-4 adet yesil biber.

Sosu icin:
1 yemek kasigi biber salcasi(aci olmasin derseniz domates salcasida olur),
1 tatli kasigi kekik,
tuz,
2 su bardagi kadar su.

YAPILISI: Patlicanlari uzunlamasina ince ince kesip arkali onlu kizartiyoruz.Kizartilan patlicanlari pecete serilmis bir tepsiye aliyoruz ki fazla yagini ceksin.
Cukur bir borcamda kiymayi,sogani,maydanozu ve baharatlarini guzelce yoguruyoruz.Kizartilan patlicanlardan sonra ceviz buyuklugunde alip elimizde yuvarladigimiz kofteleri yarim kizartiyoruz.Patlicanlardan iki parca alip arti olacak sekilde bir tabaga koyuyoruz ve ortalarina kizarttigimiz koftelerden bir parca koyup once dis kismindaki patlicanlari sonra ic kismindaki patlicanlari koftenin uzerine gelicek sekilde bohca gibi kapatiyoruz ve tepsiye diziyoruz.Dizdigimiz patlicanlarin kapattigimiz bolumleri tepsinin altina gelmeli buna dikkat edin yoksa acilirlar.Uzerlerine bir parca domates ve yesil biber koyup kurdan batiriyoruz(benim evde kurdanim kalmadigindan kurdansiz koydum ama dusmediler)Sosunu guzelce hazirlayip patlicanlarin uzerine dokuyoruz ve onceden isitilmis 200 derecede domates ve biberler kizarana kadar pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder