27 Eylül 2011 Salı

Kisir

Bugun canim yemek yapmak istemedi acaba icinde hem salata olan hemde besleyici ne yapsam diye dusunurken bir anda kisir aklima geldi ve hemen mutfagin yolunu tutup hazirlamaya basladim.Kisir ikindi caylarinda sunulabilecek cok guzel bir lezzet bence.Cok vakit kaybetmeden tarifime gecmek istiyorum.

MALZEMELER:
2 su bardagi bulgur (koftelik bulgur yani en incesinden),
2 su bardagi kaynamis su(bulguru islatmak icin),
1 tatli kasigi tuz,
1 cay kasigi karabiber,
1 cay kasigi kimyon,
1 adet kuru sogan(yemeklik dogranmis)
yarim cay bardagi siviyag,
2 yemek kasigi biber salcasi(aci olur derseniz domates salcasida kullanabilirsiniz),
1 yemek kasigi kuru nane,
yarim demet kivircik,
yarim demet maydanoz,
2-3 adet domates,
bir su bardagi kornison tursu dogranmis,
1 havuc,
4-5 adet yesil sogan,
4 yemek kasigi nar eksisi.

YAPILISI: Cukur bir borcama once bulgur,tuz,kimyon ve karabiber alinir,kaynamis suyu dokulup uzerine kapak kapatilir ve bulgurlarin sismesi beklenir(kisirinizin daha lezzetli olmasi icin 2 su bardagi suyun birini tavuk suyu olarakda kullanabilirsiniz).Sisen bulgurlar bir kasik yardimiyla iyice karistirilir.Baska bir tavada yarim cay bardagi siviyag ve 1adet yemeklik dogranmis kuru sogan kavrulur.Kavrulan soganin uzerine salcasi ve nanesi konur bir iki cevirdikten sonra ocaktan alinip bulgurlarin uzerine dokulur.Bulgurlar tekrardan karistirilip sebzelerini koymadan once  iyice sogutulur.Bulgur sogurken  kivircik,domates,tursu,yesil sogan ve maydanoz kucuk kucuk dogranir.Havuc rendelenir.Soguyan bulgura sebzelerin hepsi karistirilir ,son olarakda nar eksisi dokulur ve servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder