19 Ocak 2014 Pazar

Körili Zencefilli Karnahabar

      İngiltere'de yaşadığım sekiz yılın bana öğrettiği en güzel yemeklerden bir tanesidir Körili Karnabahar. Bu yemeği Pakistanlılar her sebze ve et çeşidiyle yapıyorlar. İçindeki baharatlar kulağınıza önce çok hoş gelmesede tadına bakınca iyikide kullanmışım hissini veriyor:). Sizlerde ben gibi değişik ama bir o kadarda lezzetli farklı yiyecekler tadmaya meraklıysanız buyrun.....



  • Malzemeler:
  • 1 orta boy karnabahar ( çiçeklerinden ayrılmış),
  • 1 büyük kuru soğan( irice doğranmış),
  • 1 adet büyük patates ( irice doğranmış),
  • 2-3 adet yeşil sivri biber( küp küp doğranmış),
  • 1 adet taze kırmızı biber ( küp küp doğranmış),
  • 1 orta boy havuç ( diğer sebzeler gibi doğranmış),
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kasığı dolu dolu köri,
  • 1 tatlı kasığı taze ( rendelenmiş) zencefil,
  • 1 çay kaşığı zerdeçal( arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tane kimyon( arzuya göre),
  • 2 adet küp şeker,
  • Yeteri kadar su.
  • Piştikten sonra içine koymak için 1 su bardağı yoğurt yada arzuya göre bir paket krema.

  • Yapılışı:
  • Yarım çay bardağı zeytınyağında soğan ve biberleri kavurun.
  • Sonrasında rendelenmiş zencefil , havuç ve patatesleride ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Bir kaç dakika kavurmadan sonra salçası ve körisini ekleyin .
  • En son karnabahar ve baharatlarınıda koyup suyunu sebzelerin hizasında dökün ve pişirmeye bırakın.
  • Suyu iyice azalınca koyu bir kıvam alır o esnada iyice karıştırılmış 1 bardak yoğurdu yada kremayı ekleyin bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Üzerine orjinal yapımında kişniş yaprakları kıyılıyor ama siz isterseniz maydanoz serpebilirsiniz.
  • Pilavla servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder