18 Ocak 2014 Cumartesi

Çilekli Pankek

  

        Hafta sonunun vazgeçilmez tarifi:)))
  • Malzemeler ( 10 adet )
  • 3 adet yumurta ,
  • 3 yemek kaşığı şeker,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 portakal kabuğu rendesi ,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 su bardağı doğranmış çilek ( küçük, küçük),
  • Tavayı yağlamak için tereyağ,
  • Üzerine dökmek için pudra şekeri,
  • Sunum içinse çikolata, fındık , fıstık, reçel .   

  • Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta, şeker ve portakal kabuğu köpük köpük olana kadar mikserlenir( 5-10 dakika arası).
  • Sütü eklenir ve yine karıştırılır.
  • Kuru malzemelerin hepside konulup topak kalmayana kadar çırpılmaya devam edilir.
  • Çırpılan hamurun içine son olarak çilekler konulup bir kaşıkla karıştırılır.
  • Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir.
  • Tava bir çay kaşığı tereyağla yağlanır.
  • Bir kepçe yardımıyla arzu ettiğiniz büyüklüklerde dökülür orta ateşte pişirilir.
  • Diğer tarafıda dikkatlice çevrilip pişirildikten sonra tabağa alınır.
  • Üzerine pudra şekeri yada arzu ettiğiniz şekilde süslenip servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder