6 Ocak 2014 Pazartesi

Fıstıklı Reçelli Kurabiye


      Hayırlı günler diyerek yayınıma başlamak istiyorum. Dün eşimin bir arkadaşı çaya davet edince elim boş gitmek istemediğimden bu kurabiyeleri yapayım dedim. Biraz fıstık biraz nişasta ve kızlarımın yardımıyla yaptığımız kurabiyeleri ev sahibimiz ve diğer davetliler beğenmişlerdir umarım.   Sizlerde denemek isterseniz tarifimize doğru yol alalım:)))



Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı yada margarin,
  • 1çay bardağı sıvıyağ ( küçük bir çay bardağı),
  • 1 çay bardağı buğday nişastası,
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi ,
  • 1limon kabuğu rendesi,
  • 30 gramlık bir paket antep fıstığı (küçük bir paket),
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri,
  • 1paket vanilya,
  • 4- 4,5 su bardağı un ( yavaş yavaş eklemeyi unutmayın). 
  • Üzerini süslemek için 2'şer yemek kaşığı vişne ve ayva reçeli ( siz sevdiğiniz farklı recelleride kullanabilirsiniz.
  • Pudra şekeri ( üzerine serpmek için).


Yapılışı
Öncelikle yumuşamış tereyağına , sıvıyağı, limon rendesini, pudra şekerini de ekleyip iyice karıştırın.
Un hariç dığer malzemelerinide katın azar azar un ilavesiyle hamuru yoğurun. 
Sabırla yoğurun çok acele etmeyin.
Kurabiye hamurları genelde kırılgan olduğundan uzun süre yoğrulmak istiyor.
Yoğurduğunuz hamuru 1'er santim kalınlığında açın.
Çeşitli şekiller çıkarın ve tepsiye dizin. 
Eğer ben gibi iki katlı yapacaksanız yapıştırmak için yumurta beyazı sürebilirsiniz yada elinizle hafif bastırabilirsiniz.
Tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeleri 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 25-30 dakika sürebilir fırına göre değişir).
Pişen kurabiyeleri pudra şekerine bulayın .
Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz reçellerle doldurup servis yapın.


Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder