15 Ocak 2014 Çarşamba

Terbiyeli Şehriye Çorbası

 
          Terbiyeli Şehriye Çorbası için malzemeler.
  • Malzemeler (6-8 kişilik)
  • 1adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış),
  • 1 adet büyük havuç ( zar gibi doğranmış),
  • 1 adet taze kırmızı biber ( küp küp doğranmış),
  • 2 adet yeşil biber ( küp küp doğranmış),
  • Arzuya göre 2 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1,5 çay bardağı ( küçük olanlardan 6 yemek kaşığına tekabül ediyor) arpa şehriye,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1 adet küp şeker,
  • 1 küçük kase kıyılmış maydanoz ( çorbanın üzerine serpmek için),
  • Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 limon suyu,
  • 6 dü bardağı su ( et yada tavuk suyuda olur).


 
  • Yapılışı:
  • Bir tencereye tereyağ yada sıvıyağ alınır soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  • Sonra havuçları eklenir ve rengini verene kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Biberleri eklenir ve salçasıda konulup çevrilir .
  • Tuz, karabiber,1küp şeker ve suyuda ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan çorbaya şehriyeleri ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır ve kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yumurtaya eklenir hızlıca karıştırılır çorbaya eklenir.
  • Pişen çorbayı servis yaparken maydanoz serpilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Tarif  üzerinde hafif değişiklikler yaptım İnstagram'dan Muna Hanım'a teşekkürler...

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder