12 Ocak 2014 Pazar

Pankek


  • Malzemeler (10-12 adet)
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kasığı sıvıyağ yada tereyağ ( tavayı yağlamak için),
  • Süslemek için istediğiniz bir reçel ve ceviz ( fındık, fıstık, bademde olur).

  • Yapılışı:
  • Yumurta, süt ve şeker bir kaba alınıp mikserlenir.  
  • Kuru malzemeleri sırasıyla eklenip hiç topak kalmayacak şekilde mikserlenmeye devam edilir.
  • Tava hafif şekilde yağlanır küçük bir kepçeyle hazırladığınız hamurdan dökün ve üzerleri göz göz olana kadar ( yani küçük baloncuklar olana kadar ) pişirin ve diğer tarafına çevirin.
  • Çok yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin. 
  • Arzu ettiğiniz reçel , çikolata , kaymak, yemiş yada meyvelerle süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder