11 Ocak 2014 Cumartesi

Divriği Pilavı ( Sivas)

 
     Sivas yöremize ait pilavımız için gereken malzemeler ... 


  • Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı tereyağ,
  • 300 gram kemikli et ( haşlanmış),
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 çay bardağı soyulmuş badem ( arzuya göre aslında yok),
  • 1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış, 
  • 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı),
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar,
  • 1 tatlı kasığı tane karabiber,
  • 3 su bardağı haşlanmış etin suyu ( pirincinize göre su ayarını değiştirebilirsiniz),
  • Tuz.

 
  • Yapılışı:
  • Eti bir tencereye koyup su ilavesiyle haşlayın.
  • Haşlanan eti küçük parçalara ayırın yada doğrayın.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritip kuru soğanı kavurun.
  • Üzerine etini, nohutunu ve bademini ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Baharatlarını ve pirincinide ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • En son suyunu döküp kısık ateşte pişirin. 
  • Pilavınız pişince 15-20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder