21 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu Tel Şehriye Salatası


  • Malzemeler:
  • 2 su bardağı tel şehriye,
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
  • 2 adet kalçalı tavuk budu ( haşlanmış ve çok ince didiklenmiş),
  • 5-6 tane taze soğan ( incecik kıyılmış),
  • Yarım demet maydanoz ( kıyılmış),
  • Bir tutam dereotu, 
  • 4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu,
  • Yarım limon suyu,
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • Tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu ( normal suda olur ama tavuk suyuyla çok lezzetli oluyor).


  • Yapılışı:
  • Tavuklar bol suda iyice haşlanır ve incecik didiklenir.
  • Ayrı bir tencereye tereyağ alınır ve şehriyeler renkleri dönene kadar birlikte kavrulur.
  • Hafif rengi dönünce üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişirilir.
  • Pişen şehriyeler dinlendirilir.
  • Diğer malzemeler incecik doğranır.
  • Soğumuş yada ılımış şehriyelere sebzelerin hepsi eklenir, nar ekşisi tuzu ve baharatlarıda eklenip karıştırılır.
  • Son olarak ekşisi konulur ve damak tadınıza  göre ayarlanır.
  • Afiyetle ikram edilir:) 

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil