27 Şubat 2014 Perşembe

Mahlepli Sirkeli Kurabiye


  • Malzemeler:
  • 250 gram tereyag ( tariflerinizde halis tereyag kullanırsanız kurabiyelerinizin nasıl hıyır hıyır olduğunu göreceksiniz),
  • 1 cay bardağı zeytinyagi ( siviyag),
  • 1 cay bardağı sirke ( elma sirkesi kullandım),
  • 3 yemek kasığı toz seker,
  • 1 tatlı kasığı tuz,
  • 1 tatlı kasığı mahlep,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldigi kadar un,
  • Üzeri icin 1 yumurta sarısı ve corekotu (susam).

  • Yapılışı:
  • Öncelikle oda sicakligindaki tereyağına un ve kabartma tozu haric diğer malzemeleri koyup karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilavesiyle hamurunuzu yogurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edince 2 santim kalınlığında açıp çeşitli kurabiye kaliplariyla kesin ve yaglanmis kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve corekotu serpilip 180 derecede uzerleri kizarana kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder