- Malzemeler:
- 1 paket kedili bisküvi,
- İslatmak icin:
- 1 su bardağı sut,
- 2 yemek kasığı toz seker( seker ve sut karistirilip kedi dili biskuvilerin üzerine dokulur.
- Kremasi icin:
- 3,5 su bardagi sut,
- 2 yemek kasığı un( tepeleme),
- 1 su bardagi toz seker,
- 1 yumurta sarısı ,
- 1 paket vanilya,
- 2 limon kabugu rendesi ( asıl tarifte yoktu ben ekledim cok ferahlik verdi),
- Pistikten sonra eklemek icin 1 yemek kasığı tereyag,
- Havuclu katı icin:
- 600 gram rendelenmis havuc,
- 2 su bardagi su ( havuçları pişirmek icin),
- 1 su bardagi toz seker,
- 2 yemek kasığı nisasta,
- Nişastayı acmak icin yarım cay bardagi su,
- Üzerini süslemek icin hindistan cevizi.
- Yapılışı:
- Kedi dili biskuviler kare bir borcama dizilir.
- Üzerine sekerli sutu karıştırıp her tarafı islanicak sekilde dokulur.
- Kremasi icin tereyag haric diğer malzemeler karıştırılır ve pişirilir.
- Kaynatip koyu bir kıvam alınca altı kapatılır yagi eklenir ve eriyene kadar karistirilip biskuvilerin üzerine dokulur.
- Soğumaya bırakılır.
- Üzeri icin rendelenmis havuçlar ve su iyice kaynatilir.
- Pistigi su sekilde anlayabilirsiniz havuçlar yumuşamış ağza diri gelmeyince pişmiş demektir..
- Pisen havuc bir blendirdan puruzsuz olana kadar geçirilir.
- İcine sekeri katılır ve kaynamaya bırakılır.
- Yarım cay bardagi su ile açılan nisasta yavaş yavaş kaynamakta olan havuçlara eklenir ve bir iki tasım daha kaynattiktan sonra altı kapatılır.
- İcine arzu ederseniz bir avucda ceviz ekleyebilirsiniz havuc ve ceviz bir irine cok yakışıyor.
- Buyuk bir kasikla muhallebinin üzerine sos dokulur ve iyice soğumaya bırakılır.
- Soğumuş ve dilimlenmis tatlı süslenip servis yapılır.
Afiyet Olsun 😊
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder