Bugun cok sevgili arkadasım Betul'un İzmirdeki vişne bahçelerinden getirmiş oldugu visnelerle doğaçlama bir kek yapıp sunmak istedim..
Umarım sizlerde beğenir ve yorumlarınızı yazarsınız. Hemen malzeme listesine gecelim.
- Malzemeler
- 250 gram oda ısısında yumuşamış tereyag yada margarin,
- 4 adet buyuk yumurta,
- 1 su bardağı pudra sekeri ( sekeri cok hafif oldugundan siz 1,5 su bardağıda kullanabilirsiniz),
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2,5 su bardağı un,
- Arzuya göre 1 cay bardağı damla cikolata,
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne.
- Yapılışı:
- Öncelikle tereyag ve Pudra şekerini robotumuzun cirpma bölümünde puruzsuz olana dek çırpın.
- İcine sırasıyla yumurtalarını kırıp çirpmaya devam edin.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu hep birlikte eleyin ve çirpmaya devam edin.
- Koyu kıvamda bir hamur karışımınız olucak.
- Baton kek kalıbının dibine kenarlarından sarkicak sekilde yağlı kağıt serin( yada yaglayin).
- Çekirdeklerini çıkardığınız visnelerden bir miktar koyun üzerine kek hamurundan kasikla yayın.
- Bu islemi 2-3 kere tekrarlayın ( arzu ederseniz damla çikolatada serpebilirsiniz aralarina ) .
- Hamurun üstünü kasığın tersiyle duzleyin ve onceden isitilmis 170 derecelik fırında 50-60 dakika pisirin.
- Herkesin fırını farklı oldugundan 45 dakikadan sonra kurdanla kontrol ederek pişirmeye özen gösterin.
- Arzu ederseniz kekinizi farklı soslarla sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder