30 Mayıs 2014 Cuma

Visneli Fransız Keki

Guzel gunler hem sizlerle hemde ulkemizle olsun sevgili takipçiler!!
Bugun cok sevgili arkadasım Betul'un İzmirdeki vişne bahçelerinden getirmiş oldugu visnelerle doğaçlama bir kek yapıp sunmak istedim..
Umarım sizlerde beğenir ve yorumlarınızı yazarsınız. Hemen malzeme listesine gecelim.


  • Malzemeler
  • 250 gram oda ısısında yumuşamış tereyag yada margarin,
  • 4 adet buyuk yumurta,
  • 1 su bardağı pudra sekeri ( sekeri cok hafif oldugundan siz 1,5 su bardağıda kullanabilirsiniz),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2,5 su bardağı un,
  • Arzuya göre 1 cay bardağı damla cikolata,
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne.



  • Yapılışı:
  • Öncelikle tereyag ve Pudra şekerini robotumuzun cirpma bölümünde puruzsuz olana dek çırpın.
  • İcine sırasıyla yumurtalarını kırıp çirpmaya devam edin.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu hep birlikte eleyin ve çirpmaya devam edin. 
  • Koyu kıvamda bir hamur karışımınız olucak.
  • Baton kek kalıbının dibine kenarlarından sarkicak sekilde yağlı kağıt serin( yada yaglayin).
  • Çekirdeklerini çıkardığınız visnelerden bir miktar koyun üzerine kek hamurundan kasikla yayın.
  • Bu islemi 2-3 kere tekrarlayın ( arzu ederseniz damla çikolatada serpebilirsiniz aralarina ) .
  • Hamurun üstünü kasığın tersiyle duzleyin ve onceden isitilmis 170 derecelik fırında 50-60 dakika pisirin.
  • Herkesin fırını farklı oldugundan 45 dakikadan sonra  kurdanla kontrol ederek pişirmeye özen gösterin. 
  • Arzu ederseniz kekinizi farklı soslarla sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder