- Malzemeler
- 2 su bardağı ılık sut,
- 4 yemek kaşiği seker ,
- 2 tatlı kasığı tuz,
- 1 paket yasmaya,
- 1 su bardağı eritilmis tereyag,
- Yeteri kadar un( ben 4,5 su bardağı kullandım).
- İç harcı icin:
- Beyaz peynir,
- Biber,
- Domates.
- Üzerine surmek icin:
- 1 yumurta sarısı,
- Susam.
- Yapılışı:
- Öncelikle mayayı ve sekeri ılık sutle eritin.
- Eritip ilittiginiz tereyağını ilave edin.
- Tuz ve un ilavesiyle kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru eşit 20-24 parçaya bolun.
- Yukarıdaki resimde oldugu gibi yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurların icine bastirarak dizin.
- Ortalarına beyaz peynir ve domates , biber koyun.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Onceden isitilmis 200 derecelik fırında pisirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder