- Malzemeler (4 kişilik)
- 3 yemek kasığı tereyag,
- 3 yemek kasığı siviyag,
- 2 yemek kasığı helvalik fıstık ( cam fistigi),
- 1,5 su bardağı irmik,
- 1 cay kaşığı tarçın ( kavururken icine eklemek icin),
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ( kavururken konuluyor),
- Şerbeti icin:
- 1,5 su bardağı seker,
- 2 su bardağı sut ve su karışımı.
- İcine koymak icin dondurma.
- Yapılışı:
- Öncelikle yağları tavaya alıp eritiyoruz ve cam fıstıklarını hafif pembelestiriyoruz.
- Üzerine irmik,tarcin ve hindistan cevizini ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
- Hafif rengi dönüp tarcin ve hindistan cevizinin kokusu çıkana kadar kavrulacak.
- Baska bir tencerede sut ve sekeri kaynatin kavrulmuş olan irmigi ocaktan kenara alıp şerbetini dokun.
- Ocaktan almamızın sebebi her yere sicramamasi ve mutfak kazaları olmasın diyedir.
- Tekrar ateşe koyup kısık ateşte iyice pişiriyoruz.
- Pisen helvayı ağzını açmadan soğutuyoruz ( ilitmaklada oluyor).
- Soğuyan helvadan istediğiniz boyutlarda bir tabağa alıp ortasını çukur yapıyoruz ve dondurma kasigiyla dondurma koyup uzerinide helvayla kapatıyoruz.
- Ters çevirip tabağa çıkarıyoruz.
- Üzerini arzunuza göre süsleyip servis yapıyoruz .
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder