6 Mart 2014 Perşembe

Kremali Kabak Çorbası


 

  • Malzemeler:
  • 2-3 yemek kasığı siviyag ( arzu eden tereyagida kullanabilir),
  • 2 adet sogan rendesi ( rendenin kucuk tarafiyla rendelenmis),
  • 2 yemek kasığı un,
  • 3-4 adet kabak ( bol taneli sevenler 4 , sıvı sevenler ise 3 tane kullanabilir. Rendenin küçük tarafiyla rendelenmis ),
  • 1 paket krema ( markette kucuk paketlerde satılanlardan ),
  • 2 su bardağı süt,
  • 3 su bardağı su ( tavuk suyuda kullanılabilir),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Üzerine serpmek icin dereotu,
  • Arzu edilirse kırmızı pulbiberlede servis yapılabilir. 

  • Yapılışı:
  • Tencereye yağı alıp rendelenmis soğanları hafif renkleri donene kadar kavurun.
  • Soğanın üzerine ununu ekleyin ve kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin. 
  • Un iyice kavrulduktan sonra rendelenmis kabaklarını ilave edip kabaklar sonup hafif suyunu salmaya başlayınca tuzu, karabiberi, sutu ve suyunu ilave edip kısık ateşte kaynatmaya bırakın.
  • Kaynayan çorbanın icine son olarak kremasini döküp altını kapatın.
  • Kıyılmış dereotu ve kırmızı pulbiberle servis yapabilirsiniz. 

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder