20 Mart 2014 Perşembe

Vezir Parmağı


  • Malzemeler 
  • 125 gram tereyag, yarım paket ( ben terem gurme kaymakli kullandım),
  • 1 yumurta,
  • 1 limon kabuğu rendesi.
  • 1 cay bardağı siviyag,
  • 1 cay bardağı pudra sekeri,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Aldigi kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım).
  • Hamuru bulamak icin 1 su bardağı irmik.
  • Şerbeti icin:
  • 2 su bardağı seker ,
  • 2,5 su bardağı su,
  • Bir kac damla limon suyu.

  • Yapılışı:
  • Öncelikle şerbet icin limon suyu haric sekeri ve suyu tencereye alıp kaynatin.
  • Kaynayan şerbete bir kac damla limon suyu sıkın ve altını kapatıp soğutun.
  • Tatlının hamuru icin oda sıcaklığında tereyağı un haric diğer malzemelerle karıştırın. 
  • Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilyayla ele yapışmayan bir hamur elde edin. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizin icinde uzunlamasina yuvarlayin ve irmige bulayın yaglanmis tepsiye dizip onceden isitilmis 180 derecelik fırında hafif kizarana kadar oisirin( yaklasik 40 dakika sürüyor).
  • Fırından sıcak olarak çıkmış tatlıların üzerine soguk şerbeti döküp dinlendirin. 
  • İyice şerbetini çektikten sonra kaymak yada dondurmayla servis yapın. 

Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder