3 Mart 2014 Pazartesi

Puf Böreği

      Sabah kahvaltısı için yaptığım Puf böreği annemin çok eski tariflerindendir. Konya'ya taşınırken eski defterimin arasında çıkan bu tarifi görür görmez yapma iştiyakı olmuştu içimde . Yanlız yerleşelim kendimize gelelim derken baya zaman geçti. Bir pazar günü pıtırcıklarıma yapayım yesinler dedim ama yer gök börek oldu komşularda böylelikle nasiplerini almış oldular:). Eeee bizde karı koca diyette olunca bakmakla yetindik. Komşulardan çok güzel övgüler aldığımızı belirtmeden geçemiyecem. Herkese afiyetler olsun diyorum ve yıllanmış tarifimize geçiyorum.....



  • Malzemeler :
  • 1 kilo un,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Yeteri kadar su,
  • Arasına koymak için 1 büyük yemek tabağı peynir,
  • Kıyılmış maydanoz,
  • Ara katlarına sürmek için 200 gram eritilmiş tereyağ.

  • Yapılışı:
  • Hamur tüm malzemelerle karıştırılır ve yavaş yavaş ılık su ilavesiyle yoğrulur.
  • 1 saat üzeri örtülüp dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde 5 beze yapılır.
  • Bezenin biri un yardımıyla bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üzerine erittiğiniz tereyağdan sürülür.
  • Diğer bezelerde aynı şekilde açılır  ve her biri yaglandıktan sonra üst üste konur.
  • Beş bezede yağlanmış üst üste konduktan sonra yufka büyüklüğünde açılır.
  • Korkmayın bezelerin her biri yağlandığından 5 hamurda kolayca açılıyor.
  • Açılan hamur bir ruletle ( pizza kesicisi diyeyim daha kolay anlaşılması için) kesilir.
  • Kestiğiniz hamurun arasına peynirli harçtan konur ve kapatılır.
  • Yada katlamak istemezseniz iki katın arasına koyup o şekildede kızartabilirsiniz.
  • Kızmış yağda kızartılır.
  • Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder