7 Mart 2014 Cuma

Kaymaklı Çörek

 

      Hayırlı sabahlar , mutlu , neşeli gunler dilerim! :)
Geçtiğimiz günlerde bir tv programında görüp yapmis oldugum bu guzel çöreğin tarifini vererek günüme başlamak istedim.
Hafta sonu gelmişken misafirlerinize yada ailenize seve seve yapabileceğiniz tarifiyle farklı ama lezzetiyle enfes bu çörek herkesin seveceği cinsten....
İc malzemelerini sevdiğiniz farklı seylerlede hazirlayabilirsiniz.
Vakit kaybetmeden malzemelerimizi siralayim ne dersiniz.....
  • Malzemeler:
  • 125 gram tereyag ( ben Ülker'in gurme kaymaklisini kullandim),
  • 1 çay bardağı siviyag,
  • 1 cay bardağı ılık süt ,
  • 1 paket yas maya,
  • 1 cay kasığı seker,
  • 2 yumurta ( birinin sarısı dışına),
  • 1 rulo kaymak ( rulo seklinde yoksa bir paket hazır kaymakda kullanabilirsiniz),
  • Tuz,
  • Alabildiği kadar un,
  • İci icin:
  • Bir kase beyaz peynir,
  • İsteyen maydanoz, dereotu farklı yeşilliklerde koyabilir.

  • Yapılışı:
  • Öncelikle ılık süt , seker ve maya bir kapta eritilir.
  • İcine tereyağı,siviyag ve yumurtalar eklenir ( yumurtanın birinin sarısı dışına ayrılır, unutmayın:).
  • Karıştırdığınız karışıma kaymağı, tuzu ( 1 tatlı kasığı kadar) ve yavaş yavaş un İlavesiyle ele yapışmayan bir hamur hazırlanır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır elde açılır ve icine peynirli harçtan konup kapatılır ( yuvarlak oluyor sekli,24 adet cikicak sekilde).
  • Hic bastırmadan tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı arzuya göre corekotu serpilip onceden isitilmis 180 derecelik fırında uzerleri nar gibi kizarana kadar pişirilir.
  • İkindi caylarinizda yada kahvaltılarınızda servis yapabileceğiniz enfes bir tarif.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder