Bir degisiklik olsun ve sizlere evde yapilmis mis gibi kahve esliginde yenilecek yada misafirlerinize ikram edilicek truffle'lar(cikolata toplari) yapmak istedim.Bu tarifte beyaz cikolata kullandim ama ileriki yazilarimda normal cikolatayla yapilmis farkli bir sunumda yayinlayacagim.Truffle goruntu ve yapim itibariyle el oyalayici gibi dusunulsede oyle olmadigini sizde anliyacaksiniz bu verecegim tarifle.Eger istenirse gideceginiz yerlere bir kutu cikolata almaktansa kendi sevginizi katip yaptiginiz bu cikolata toplarindan goturebilirsiniz:)Hayal gucunde sinir yok ben bu tarifi gormus oldugunuz gibi dort farkli sekilde susleyerek yaptim siz kendi arzu ettiginiz yemisler ve suslemelerle istediginiz truffle'lara sahip olabilirsiniz.Buyrun tarifimize gecelim.
MALZEMELER (20 truffle icin)
200 gram beyaz cikolata,
1 tatli kasigi sivi vanilya,
yarim su bardagi koyu krema,
SUSLEMEK ICIN (istege gore)
yarim cay bardagi hindistan cevizi,
yarim cay bardagi kakao,
yarim cay bardagi cekilmis antep fistigi,
yarim cay bardagi cekilmis findik.
YAPILISI
Oncelikle kaynayan su dolu tencerenin uzerine cukurca bir tabak oturtulur ve icine cikolatanin tumu alinir.Su bir taraftan kaynarken bir taraftanda cikolata benmari usulu eritilir.Eriyen cikolataya koyu krema ve vanilyasida eklenir.Hazirlanan bu karisim dondurucuya girmeden once iyice ilitilir ve dolaba konur.Dolaba konurken kasenin uzerine strec film gecirmeyi unutmayin aksi takdirde cikolata dondugunda kaymak tutar buda hos bir goruntu yaratmiyor.Dolabin dondurucu bolumunde cikolata rahatca yuvarlanacak sekile gelene kadar bekletilir.Sonrasinda kucuk bir dondurma kasigi yada normal kasik yardimiyla toplar alinip elde yuvarlanir.Istenilen yemise batirilir.Yapma ve bitme islemi cok kisa sureceginden sadece Afiyet olsun demekle yetiniyorum.
BENMARI USULU:Eritilecek seyin isiyla temas olmadan eritme islemisdir.Bunun icin bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alıyoruz ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Ve su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor. Burada küçük bir bilgi daha verelim, çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın.
kevsercim hayirli olsun insaallah blogun.Guzel guzel seyler yapasin...
YanıtlaSilCanim teyzem iyi dileklerin icin cok tesekkurler,seni cokk seviyorumm..
YanıtlaSilAhhh bunlarinn goruntusu beni bitiriyorrrr kevserimmm. Fotograflar da tarif de harikaaaa... Ellerine, hayal gucune saglik mahirem:) Gozlerime ziyafet yasattin:)
YanıtlaSilCanim benim guzel goruyorsunda ondan herhalde yoksa ben tamamen amator bir ruhla kareledim ve yaptim:))cok saolasin..........
YanıtlaSiliyi gunler super bir resim koymussunuz tebrikler.ben birsey soylemek istiyorum sivu vanilyayla ilgili:sivi vanilya(vanilya ekstresi veya vanilya exracti denen sey vanilya cubugunun %35 alkolde cozulup sivilastirilmasindan olusturulmaktadir ve caiz deildir.bilginize ALLAHA EMANET OLUN
YanıtlaSilAllah razi olsun verdiginiz bu guzel bilgi icin,yanliz sunu belirtmek isterim benim burada kullandigim sivi vanilya karamelize edilmis sekerden yapiliyor alirken buna cok dikkat ediyorum cunki dediginiz gibi asil olanlarinda alkolle islem goruluyor.Hassasiyetiniz icin cok tesekkurler yanlis anlamalara muhal vermemek lazim:))
YanıtlaSilSevgiler