Ilk tarifimin sicacik bir corba olmasini istedim sebebi annemin corbasi olmasindan kaynaklaniyor herhalde:).Annem biz kucukken bu tarifi sikca yapar bizde kardeslerimle afiyetle yerdik.Hani denir ya hastalikta,saglikta,iyi gunde, kotu gunde diye iste bu tarif tamda hepsine uyarlanabilecek sekilde.Hem davet sofralarinizda hemde gunluk yemeklerinizde yuzunuzu agartacak cinstenBu kadar aciklamadan sonra sizde merak ediyorsaniz tarifine geciyorum.
MALZEMELER
2 adet kalcali tavuk budu(istege gore bir tavuk gogsude kullanilabilir)
tavuk suyu,
tuz,
TERBIYESI ICIN
3 corba kasigi yogurt,
2 corba kasigi un,
1 yumurta,
yarim limon,
UZERI ICIN
1 yemek kasigi tereyagi(yada siviyagi)
istege gre nane yada kirmizi biber
YAPILISI
2 tavuk budunu yada gogsunu suda haslayin.Haslanan tavuk etlerini didikleyin.Tencereye didilen tavuk etlerini ekleyip suyuyla birlikte bir kere daha kaynatin.Terbiyesi icin ise biryerde 3 corba kas yogurdu ve 2 corba kasigi unu alin uzerine bir yumurta,bir miktar soguk su ve limon suyuyla birlikte karistirin.Corbaya eklemeden once kaynayan suyundan kepce yardimiyla alip terbiyeye ekleyin(corbanizin kesilmemesi icin kucuk bir puf noktasi).Terbiyeyi tencereye ilave edin.Corbaya en son olarak tuzunuda ilave edip bir miktar kaynatin.Pisen corbanizi bir kaseye alip uzerine bir kasik tereyagi eritip guzelce dokun.Istege gore eriyen tereyaginiza nane yada kirmizi biberde ekleyip lezzetine lezzet katabilirsiniz.Afiyet bal seker olsun..........
Harikasin cnm arkadasim, bende mutlaka deniyecegim annenin o mis gibi görünen corbasini..sevgilerimle Zehra xx
YanıtlaSilannem bayadir yapmiodu abla, eskileri hatirladim ne yerdik be:))
YanıtlaSilZehra'cim cok saol ins yapip begenirsin:) ve afiyetle yersin canim.Benden de sevgilerrr:)
YanıtlaSilEvet abla'cim ne guzel gunlerdi degilmi?Ama hic olmazsa sen annemin yanindasin keyfini cikar inss....
YanıtlaSil