8 Nisan 2014 Salı

Zeytin Piyazı

   Kırma yeşil zeytinle yapılan ve Antel yöresine ait bu piyazi sunmaktan seref duyarım:).
Onceden bahsettimmi bilmiyorum ama esim Antep'te doğmuş ve üniversiteye gidene kadar orda büyümüş. Eeee Antep isin icinde olunca damak zevkide üçe bese katlanıyor tabi. Sevgili Yıldız Annem'in ( kayınvalidem) ellerinden yemiştim bu guzel lezzeti . Bu piyazi ozel yapan unsurlardan biride Yıldız annemin kendi bağından toplayıp elcagizlariyla yaptıgı kırma yesil zeytinlerdir. Yapan ozel olunca yapılan kişilerde ozel oluyor . İnsallah misafirlerim begenmislerdir diyorum ve geciyorum....



  • Malzemeler
  • 1 buyuk yemek tabağı çekirdeği çıkartılmış yesil zeytin,
  • 3-4 dal taze sogan( incecik kıyılmış),
  • Yarım demet maydaboz( incecik kıyılmış),
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
  • 1 tatlı kasığı kırmızı pulbiber,
  • 3-4 yemek kasığı nar eksisi,
  • 4-5 yemek kasığı zeytinyagi,
  • Tuz,
  • Karabiber ,
  • İstege göre limon suyu.

  • Yapılışı:
  • Çekirdeği çıkartılmış zeytinlere diğer tum malzemeler karıştırılır. 
  • Tadına bakıp arzu ettiginiz nar eksisi , limon yada tuzu ekleyebilirsiniz. 
  • Kahvaltılarda yada ikindi caylarinizda sunabileceginiz hoş bir tad.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder